2014. augusztus 5., kedd

Egy díj vala.

Szocsitól (x)


1. Állandóan azon rágódok, hogy készítsek-e Twittert.
2. Mostanában egyre több intelligens/eredeti k-pop videoklipet találok, amiket hamleti megszédüléssel szemlélek. Gondolok itt a Voodoo Doll, Psycho és TOPDOG hármasra, de főleg az utolsóra, ha már az arra sarkallt, hogy megint belehabarodjak egy bizonyos apakomplexusos kölyök zseni zeneszerzőbe kacsint kacsint. (De tényleg, nem tudok eleget kapni abból a szar indie kpop-fiúcsapatból mostanában.)
3. Újabban rácuppantam az AllTimeConspiracies YouTube-csatornára, és azt hiszem, egy kicsit a kedvencem lett.
4. A Clone High egy 2002-es MTV-rajzfilmsorozat volt, és mélységesen alulértékelt; értetlenül állok az előtt, hogy már egy szezon után levették a műsorról.
5. Mennyi az esélye annak, hogy ha most elkezdem felkészíteni magam, még tanulhatok asztrofizikát az egyetemen? Amúgy szeptemberben megyek gimibe.
6. Ha holnapra kitisztul az asztrofizika-kábulat, művészettörténeti irányokba szeretnék tendálni.
7. Tudjátok, mikor lesz DoFP-DVD?!4 Októberben. Októberben. * seppukkut követ el *
8. A Myers-Briggs személyiségteszt és -elmélet olyasmi nekem mostanában, mint a Biblia. Mert hé, a tézis, ami konfirmálja, hogy én vagyok Hannibal Lecter virágmintás szoknyába bújt inkarnációja, az csak jó lehet. (És olyan a személyiségem, mint Freudnak és Jane Austennek és Asimovnak és Salierinek – aki tök menő, ha belegondolok. Sálálálá.)
9. Most szóltak, hogy lesz dadaista kiállítás a galériában, én meg így MARCEL DUCHAMP SZERELMEM, VISZONYUNK VÉGRE ÚJ DIMENZIÓKBA KERÜL.
10. Még mindig fogalmam sincs róla, kik azok a galaxis őrzői és egyáltalán miért kell őrizni a galaxist, de egy barátnőmmel hősiesen meg fogjuk nézni a filmet moziban. [Amúgy Lee Pace-től kell őrizni a galaxist, erről Eszti már felvilágosított, szentem.]
11. Közvetve erről jut eszembe eme kép, mely zseniális: 


...és a másik, ugyebár : D

1: Szeretnél láthatatlan lenni? Semmiképpen sem; a legjobb dolog és a fizikai lét velejárója, hogy interaktív viszonyban vagyok a környezetemmel, még ha az néha felháborodott reakciók kiprovokálásában vagy legtöbbször kínos megjegyzések elejtésében is nyilvánul meg.
2: Milyen jó, és szörnyű filmet láttál utoljára? Amilyen gyorsasággal darálom őket mostanában, abban sem vagyok biztos, hogy milyen filmet láttam legutoljára, no de, érdekes téma. Ami a szörnyű pólust illeti, a Final Fantasy 7: Advent Children és a The Covenant között vacillálok. Előbbi csak egy random karakter- és történésmassza borzalmas dramaturgiával és olyan dialógusokkal, amiktől én éreztem kínosan magam; mellesleg sok esetben még a játék rajongóinak sem mondott semmit [szent IMDB tanúsága szerint]. Az utóbbi pedig valami besorolhatatlan középszerű tinihorror(?), nem vagyok biztos benne, hogy szándékos homoerotikus felütéssel; de hé, szerepelt benne Seebastian Stan és Taylor Kitsch és még Chace Crawford is, szóval már érdekelt, meg barátnőmmel már egyszer át is tekertük az egészet egy unalmas tavaly délután. A jó filmek triumvirátusa ezúttal legyen az Antiviral, az Inglourious Basterds és a Dangerous Method. És főleg az Antiviral, amit agresszívan ajánlok a szatirikus bipunk téma és Caleb Landry Jones spontán cukisága miatt.
3: Ha bármiként élhetnél tovább, miként tennéd? Mutant and proud.
4: Mik szerepelnek a bakancslistádon? Nincs kifejezetten bakancslistám, de szeretnék egyszer valami szép rokokópunk/steampunk/dieselpunk cosplaybe bújni. (Igen, a rokokópunk létezik, és ha nem figyelsz, a nyakadba ugrik.) És Charleville-Mézières-ben tetszőleges Rimbaud-szobor lesmárolása. Azt még mindig akarom. Jól van na. Szalmonella. Tetanusz. Akármi. Juhééé.
5: Mikhez köt megmagyarázhatatlan obszesszió? Az ötéves mobiltelefonomhoz, az X-Men First Class letorrentezett verziójához, pedig megvan a DVD, és legújabban a kozmológiához mint tudományterülethez.
6: Írd le magad három szóval! Nácikat fetisizáló szexjelenet.
7: Mikor sírtál utoljára? Most ahogy elolvastam a kérdést, felpattantam és körbepattogtam a szobámban, mert már vagy féléve nem is sírtam. Az ereimben vér helyett túlvilági harmónia és elfogadás és csillámpóni-izzadtság folyik. Vagy ha valami nem tetszik, akkor üvöltözök.
8: Mit gondolsz az emberekről? Fúj. Nem, tényleg, a történelem egyik legmegdöbbentőbb véletlene az emberiség.
9: Világvége; mi történne, mit tennél, mit vinnél magaddal, hová menekülnél? Az egyetlen világvége-elmélet, ami perverzen megborzongat, az a szürke ragacs, úgyhogy az; csakhogy ebben az esetben okvetlenül meghalnék. Tehát maradjon helyette a romantikusan banális zombiapokalipszis-lehetőség a sok mosdatlan emberrel és a cuki egzisztencialista válságban szenvedő zombikkal, akik megeszik Dave Franco agyát. (Nem, nem leszek képes túllépni rajta.) Vagy egy második jégkorszakkal is ellennék, amit megelőzhetne egy szupervulkán-kitörés. * boldog sóhaj * Ha előzetesen tudomást szereznénk a vég eljöveteléről, bunkert építenék, vagy ha az idő ezt nem engedi, sorra venném a lehetséges búvóhelyeket, és a választott helyet birtokba venném, főleg ételtartalékokkal és a katasztrófától függő túlélő-felszereléssel és olyan eszközökkel, melyekkel esetleg felvehetem a kapcsolatot a többi túlélővel. De csak abban az esetben, ha élelmiszer-utánpótlásra vagy bármi más segítségre lenne szükségem, persze ez mindig komoly manipulatív stratégiával párosulna. Egyébként nem közösködnék velük; esetleg az írós cuccaim összességét sajnálnám hátrahagyni, de objektíven persze ez a megfelelő döntés. Hordozható generátort készítenék vagy lopnék, amit főleg az ebook-olvasóm töltésére használnék, ugyanis azt már teletömtem a legvéletlenszerűbb, hasznosnak található információkkal.
10. Kedvenc könyv, szerző, film, sorozat, zene? [tudom, hogy nincs, de akkor meg legyen] A kedvenc klasszikusom nyíltan a Legyek Ura. A kortárs palettáról az arcpirítóan okos steampunk chick-lit regényeket író Gail Carriger Napernyő Protektorátus sorozata az etalon, meg Itó Projekt soft sci-fije, a </Harmónia>, amit a mai napig nem tudtam megemészteni és általa szerettem meg az evolúciós pszichológiát. A kedvenc szerzőm többek között Arthur Rimabud és Oscar Wilde és jómagam. Szánalmasan nem olvasok semmit, amit a közelmúltban adtak ki és nem tudományos értekezés vagy fanfiction. Film van vagy kismillió, de mikor legutóbb összesítettem, az első három helyet az XMFC, a Gattaca és a Filth bitorolta; sorozatok terén pedig tragikusan keveset nézek; régi kedvenc a Misfits, míg pár hete az Orphan Blacket daráltam le merő lelkesedéssel. Zenéből az összes dance pop-szám, amit meghallgatok, egyetlen nagy homogén massza.
11: Ha megtehetnéd, hogy visszamész az időben, és meg sem születsz, de egy dolgot itt hagyhatnál, akkor mi lenne az? Lara tudósagya (az, elnézést, mije?) nem érti a paradoxont; hagyva a multiverzumokat, miért szűnne meg Lara létezni a jelenben attól, hogy egyszer visszament a múltba? Lara megölte volna a nagyapját, akivel pedig bármit megadna, hogy találkozhasson? Jó bocs. Akkor, hümm, itt hagynám a blogom, hogy tovább szórakoztassa az NSA-t meg minden.


Nem tudok normális kérdéseket kitalálni, szánjatok, és előre is bocsánat. Az alábbiakra minden jöttment suttyó és cukorfalat válaszolhat; döntsd el te magadnak, melyik vagy.
1. Hogy telik a nyár? Várod vissza a tanulást/munkát, vagy csak én vagyok az a fura?
2. Tételezzük fel, hogy fangirl vagy és mint olyan, ki szoktad tapétázni a szobád a legrandomabb képekkel, de javíts ki, ha tévedek. Milyen téma lepi el a legnagyobb mennyiségben a falaid?
3. Szereted rendben tudni a fizikai környezetedet, és ha igen, ezt a vágyad milyen sikerrel tudod megvalósítani?
4. Hogyan változott a zenei ízlésed az évek során, ha ugyan történt ilyesmi?
5. Hány lap van most megnyitva a böngésződben?
6. Ha lehetőséged lenne rá, melyik filmben folytatnád az életed? És melyik festményben, történelmi korban és lokális mitológia hősei között?
7.  Ha ital lennél, akkor mi lennél?
8. Létezik olyan írói hiba, ami miatt egyszerűen nem tudsz végigolvasni egy könyvet/netes történetet/kiskecskét?
9. Mi érdekel a közeljövőben, mondjuk az elkövetkező egy évben megjelenő filmek közül? Egyébként mainstream alkotásokat kedveled inkább, vagy az indie művészfilmeket?
10. Hány olvasatlan könyved van perpillanat, és melyik miatt kísért leginkább a bűntudat? (Mert mindenkinek van olyan, mármint olvasatlan könyv, ugye?) (Valami ilyesmit én mér nem kérdeztem? Well fuck it.)
11. Este érzed magad jobban, vagy napközben?

Dat macska.

3 megjegyzés:

sliver írta...

Visszatért! Visszatért!!

Lara írta...

very much c:

Raistlin írta...

jippííí!